Bonaire Activiteiten
Duiken - Snorkelen - Windsurfen - Kitesurfen - Eco-avonturen
Veel activiteiten om uit te kiezen of simpel te relaxen “island style”.
Duiken
Bonaire word ook wel het Duikersparadijs genoemd en de onderwaterwereld is uniek. Bonaire is de nummer 1 in de wereld als het gaat om duikbestemming.
Snorkelen
Op Bonaire kunt u prachtige koraalriffen en zeecreaties bewonderen. Het is een groot vertier voor de hele familie.
Windsurfen
Met dank aan de stabiele passatwind is Lac Bay aan de oostkust van Bonaire een van de beste windsurflocaties in de wereld. Dat is waarom de sommige bewoners van Bonaire tot de beste free-style windsurfers van de wereld behoren.
Kitesurfen
Dezelfde passatwinden, die bij het windsurfen gebruikt worden, worden ook benut bij het kitesurfen aan de westzijde van het eiland.
Kayak
Eén van de populairste watersporten op Bonaire is kayakken. Met een gids door de mangrove is een mooie, rustige manier om van het kayakvaren te genieten. Ook kunt u een kayak huren en daarmee naar Klein Bonaire te varen om daar te snorkelen.
Grotten ontdekken
Bonaire beschikt over meer dan 200 grotten. De grotten zijn ongerepte oeroude wonderen met bijzondere stalagmieten en stalagtieten en sommige meren en gangen. Je kunt e rook snorkelen in kristalheldere ondergrondse meren.
Vogels spotten
Bonaires unieke locatie vlakbij de Venezulaanse kust trekt trekvogels op hun doorreis tussen Noord- en ZuidAmerika.
Wandelen
Bonaire biedt meerdere adembenemende landschappen voor wandelaars. Het Nationaal Park Washington Park beschikt over hiking- en wandelwegen. Leer meer over de flora, fauna en natuur van Bonaire.
Carnaval
Er zijn 2 prachtige en feestelijke carnavalsoptochten per jaar. Eén vindt er ieder jaar in Februari in Kralendijk en Rincon plaats. De andere “Rincon Dag” vind in april in Rincon plaats.
Vissen
Bonaire is een van de beste visplaatsen ter wereld, het biedt ook bijzondere mogelijkheden om diepzee te vissen. Vang uw eigen Tong of Wahoo. Enkele keren per jaar organiseert Bonaire verschillende viswedstrijden.
Klein Bonaire
Dit beschermde en onbewoonde eiland is bijzonder geschikt voor een dagtocht. Klein Bonaire heeft zandstranden en tijdens het snorkelen heeft u een grote kans zeeschildpadden te zien.
Bezoekt u Echo
Ga een georganiseerde tour doen met Echo Bonaire en ondersteun de unieke en bedreigde geel geschouderde Amazone papagaai.
Washington-Slagbaai
Het Nationaal Park beslaat meer dan 5643 hectare land en biedt onderdak aan papagaaien, flamingo’s, leguanen en vele andere vogel- en reptielsoorten.